Navigácia

  • Deň narcisov 2024 

    "NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS?"  

    Milí rodičia a priatelia našej školy,

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

    Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

    Košice – OC Aupark,

    Martin – OC Galéria

    Banská Bystrica – OC Európa

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu

  • DARUJ ŠKOLE KNIHU - poďakovanie

    Ďakujeme všetkým rodičom, žiakom a priateľom našej školy za darovanie 48 kníh pre našu školskú knižnicu. ĎAKUJEME.

  • Plenárne rodičovské združenie

    Pozvánka

    Srdečne pozývame rodičov našich žiakov a členov OZ Záhradníček na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok, 11. apríla 2024 o 16:00 hod. v priestoroch ZŠ Záhradné. Po jeho ukončení budú triedne aktívy s triednymi učiteľmi a pracovné stretnutie rady rodičov.

  • Oznam

  • SVETOVÝ DEŇ VODY

     Svetový deň vody sa každoročne na celom svete pripomína 22. marca od roku 1993. Valné zhromaždenie OSN tento deň vyhlásilo v roku 1992 na konferencii v Rio de Janeiro v Brazílii. Hlavným poslaním Svetového dňa vody je pripomínať význam vody pre existenciu jednotlivca, spoločnosti, prírody a celej planéty.

    Aj v  našej škole sme si spolu so žiakmi dôležitosť vody pripomenuli rôznymi aktivitami.

  • Ponožková výzva

    21.marec - Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS môžete vyjadriť aj obutím ponožiek rôznych farieb. Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti. ĎAKUJEME!

  • Darujte našej škole 2% z dane

    OZ Záhradníček

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

    V štvrtok 14. marca sa v našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnilo sa ho 16 žiakov 1. až 4. ročníka. V zlatom pásme sa umiestnili N. Žoncová, N. Štofanová, E. Simkuletová, F. Kmec, B. Franek, O. Ambroz, Z. Hudáčková a N. Sopková.

  • Oznámenie k zápisu do 1. ročníka

    Vážení rodičia,

    prihlášky k zápisu do prvého ročníka základnej školy je potrebné vyplniť a poslať cez elektronický formulár na webovej stránke školy www.zszahradne.edu.sk – „Zápis do 1. ročníka.“ https://zszahradne.edupage.org/register/ 

    Po jeho vypísaní si ho vytlačíte a podpíšu obaja zákonní zástupcovia dieťaťa. Nezabudnite v ňom pripnúť oskenovaný rodný list dieťaťa (bod1 Základné údaje o dieťati). Neoddeliteľnou súčasťou sú tlačivá Žiadosť o prijatie dieťaťa do ZŠ a tlačivo GDPR.  Formuláre v PDF - pozri link na webstránke. Tieto si vytlačíte. Podpíšu ich obaja zákonní zástupcovia a doručia spolu s prihláškou riaditeľovi školy najneskôr do 4. 4. 2024

    Slávnostný zápis do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2024/25 sa uskutoční prezenčnou formou,  v súlade so VZN, v štvrtok 4. 4. 2024 o 13:30 hod. v priestoroch ZŠ Záhradné. Zápisu sa osobne zúčastnia všetci budúci žiaci, aj tí, ktorí mali predlženú predškolskú prípravu o jeden rok.

    Odklad školskej dochádzky od 1. 1. 2021 v súlade s platnou legislatívou bol  upravený takto:  Ak dieťa, ktoré po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, zákonný zástupca pri zápise do 1. ročníka ZŠ oznámi skutočnosť riaditeľovi školy a následne požiada riaditeľku materskej školy o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia (§ 28a ods. 3 školského zákona). Žiaci, ktorí odklad školskej dochádzky mali, musia nastúpiť do 1. ročníka.

     

    V Záhradnom 5. 3. 2024                                                                                        Mgr. Marián Fabian

                                                                                                                                         riaditeľ školy

  • Návšteva školskej knižnice

    Dňa 12.3. našu Základnú školu navštívili predškoláci. Radi sme ich privítali v našej Školskej knižnici, kde sme sa rozprávali ako sa knihy vyrábajú, aké knihy ich zaujímajú a zároveň si prezreli aj naše knihy. Stretli sa aj v triedach s našimi žiakmi a zároveň si prezreli našu školu.

  • Marec mesiac knihy

    Rozširujeme školskú knižnicu a preto prichádzame s projektom DARUJ ŠKOLE KNIHU.

    Uvítame nepoškodené knihy pre deti v škole.

    Knihy môžete nosiť od 11.3. do  27.3. do vestibulu školy.

    „Knihy sú pre ľudí tým, čím sú krídla pre vtákov.“

     

    1.Chceme, aby naše deti znova bavilo čítanie...

    2.Chceme mať školskú knižnicu pestrú tak, aby si každý našiel to, čo ho zaujíma najviac...

    3.Pomôžte nám uskutočniť náš SEN – Daruj škole knihu...

    4.Nezbierame staré knihy, ktoré nikto nečíta, ale tie, ktoré budú deti baviť...

    5.Potešia nás knihy nové, ale aj prečítané...

    ĎAKUJEME !

     

  • Tématické fotografovanie 11.04.2024

  • Spoločne na VEĽKONOČNÚ VÝZDOBU obce

  • Bábkové divadlo GAŠPARKO

    Čert Flóriš

    Na Valentína našu školu navštívilo bábkové divadlo GAŠPARKO. Pozreli sme si poučný príbeh o tom, ako si máme vzájomne pomáhať a byť lepšími ľuďmi.

  • Fašiangový karneval

    V utorok 13. 2. sme mali v škole FAŠIANGOVÝ KARNEVAL. Krásne masky, súťaže hudba a tanec sa niesli školou celé dopoludnie. Pochutnali sme si aj na pohostení a fašiangových šiškách, ktoré nám upiekli mamky a pani vychovávateľky. Najmaska  bola ručne vyrobený blikajúci robot. Bolo super.

  • Korčuliarsky kurz

    Korčuliarky kurz 2024 je úspešne za nami. Veľká pochvala patrí všetkým našim žiakom, ktorí ho úspešne zvládli a rodičom, ktorí nás podporili a umožnili kurz zorganizovať.

    Ďakujeme vedeniu PWG Arény a trénerom za profesionálny prístup a príležitosť naučiť sa korčuľovať,za výborné podmienky, ktoré pripravili nielen našim žiakom. 

     

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • KARNEVAL

    "Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadne vážna správa: ako každý rok v tomto čase, fašiangy tu máme zase."

               Dňa 13.2.2024 so začiatkom o 8.00 hod., sa v našej Základnej škole uskutoční KARNEVAL.

     

  • Hlasovanie k projektu Kroje pre Hušare

    Pomôžte k víťaznému umiestneniu nášho projektu na dofinancovanie krojov pre FS Hušare. Viac na plagáte.

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZÁKLADNÁ ŠKOLA, Hlavná 90/46, 082 16 ZÁHRADNÉ, SLOVAKIA
    Základná škola, Hlavná 90/46, 08216 Záhradné, Slovakia
  • +421 51 4557721
    +421 907 274930

Fotogaléria